Filosofisch café Doesburg - info en aanmelden

Filosofisch café Doesburg

Tijdens een filosofisch café onderzoeken we gezamenlijk een fundamentele of filosofische vraag.
Het gaat om een onderwerp dat ons op dát moment bezighoudt.
Tijdens het gesprek gelden de socratische regels.
Het streven is om tot een gedeelde oplossing te komen.

Een filosofisch café biedt altijd een verrijkt inzicht !

Iedere 2e maandag van de maand
In verband met de beperkingen vanwege het coronavirus, gaan we de komende maanden het gesprek online voeren.

Uit ervaringen blijkt dat de groep niet te groot moet zijn. Dus er is vooralsnog plek voor 9 deelnemers per keer. Dat betekent ook dat je je altijd van tevoren via de winkel moet opgeven.
Klik daarvoor op onderstaande button.

Bijeenkomsten voorjaar 2020:
20 april (3e maandag ivm Pasen !) - online
11 mei -
online
8 juni -
online

(In het najaar gaan we door. Er zijn nog geen data bekend. Vaste deelnemers krijgen hierover apart bericht.)


Programma Online Filosofisch café Doesburg

Omdat online gesprekken voeren nog meer concentratie vergt dan een 'gewoon' filosofisch gesprek, beperken we de tijd tot ongeveer anderhalf uur. We kijken steeds op het moment zelf of het langer kan duren.

De tijdsindeling Online.

Vanaf 19.15 inloggen bij het gesprek (de link en het wachtwoord worden na aanmelding toegestuurd). Dan kunnen we even controleren of alles goed werkt en eventueel iets aanpassen (bijvoorbeeld: wisselen van browser.)

19.30 De vraag van de dag
± 19.35 Filosofisch gesprek
± 21.00 Einde gesprek
(Helaas geen nazit met borrel.)

Deelname:
april: € 0,00 ;
mei en juni: € 5,00

Na de zomer hopelijk weer lekker in Het Arsenaal 1309.N.B. Mocht deze activiteit vanwege te weinig deelname niet doorgaan, dan krijg je daarover bericht. Mocht je dan al betaald hebben via Ideal, dan storten we het geld direct terug.Uptodate info

Bijzonderheden en aanmeld-opties worden een week vóór ieder filosofisch café doorgegeven via onze Infobrief. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Onze Infobrief verschijnt ongeveer 1 x per maand. Het voordeel: je bent als eerste op de hoogte en kunt als eerste inschrijven op activiteiten.

Levenskunst

Zoals je wellicht weet, stond filosofie in de begindagen van de filosofie in Griekenland voor de zoektocht naar het goede leven. Hoe zorg je voor jezelf zodat je geluk ervaart en tegelijkertijd: wat kun je doen om de samenleving gelukkiger te maken?

Sinds een aantal decennia zijn deze vragen weer actueel geworden. Immers, we moeten het nu doen zonder regels van boven (van de kerk of de politieke zuilen). En ook 'de waarheid' is niet zonder meer te achterhalen. Dat biedt een hoop vrijheid. Tegelijkertijd kan te veel vrijheid ook bedreigend zijn. Want hoe weet je nu nog wat 'goed' is?

Stacks Image 294
Stacks Image 290
© 2020 Denkkracht.nl / drs. Peter Schmitz / Laatste update: