Denkkracht.nl - Cursussen en gespreksgroepen

Cursus / Gespreksgroep

Niets leuker dan samen in een groep filosoferen

Denkkracht.nl biedt per seizoen diverse cursussen aan. Zowel bij de Paperclip in Velp, als bij Kunstwerk! in Zevenaar. En soms ook in Ellecom of Dieren.

Op dit moment kun je instappen bij een Gespreksgroep levensvragen. We komen maandelijks bij elkaar en bespreken of onderzoeken dan een vraag die ons op dat moment bezighoudt.

Samen filosoferen kan ook heel goed aan de hand van een filosofisch spel. Klik voor meer info.

Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten van Denkkracht.nl. Meld je hier aan.
Gesprekgroepen Levensvragen

'Levensvragen'

Image

Levensvragen zijn persoonlijke dilemma's of kwesties, of vragen over hoe je zou willen leven. Over wat voor jou 'Het goede leven' betekent. Kortom, vragen naar de betekenis of waarde van jouw leven.

Dergelijke vragen en kwesties veranderen in de loop van je leven. Kinderen stellen andere vragen dan tieners, die weer andere vragen stellen dan twintigers, dertigers enzovoorts.
Als je jonger bent gaat het vooral over je toekomst: welke keuzes moet ik maken om een goed leven te leiden?
Als je ouder wordt, zal het steeds vaker gaan over: wat heeft het leven me tot nu toe geleerd en wat kan ik (nog) doen om het te veranderen?

Gespreks- en werkvormen

De gespreksgroep stelt steeds in onderling overleg vast wat de gespreksonderwerpen of vragen zijn, die aan bod komen.

De kern is, dat het gaat om vragen die jou en je mede-deelnemers diepgaand bezig houden. Het gaat om essentiële kwesties die nu spelen of van diepgaand belang zijn.

Er komen diverse filosofische gespreks- en werkvormen aan bod. Bijvoorbeeld een socratisch gesprek, schrijfopdrachten of het 'spelen' van een filosofisch spel.

Actieve gespreksgroepen

De Gespreksgroep Levensvragen in Eerbeek is waarschijnlijk vanaf oktober weer vol bezet. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Klik voor meer info!

Wil je een nieuwe gespreksgroep starten?

Op verzoek start Denkkracht.nl samen met jou een nieuwe gespreksgroep! Heb je belangstelling in een gespreksgroep, of wil je er een helpen opzetten? Dat is hartstikke leuk. Meld je dan via het formulier hieronder.Formulier cursussen

N.B. Alle velden met * moeten worden ingevuld.

© Denkkracht.nl / drs. Peter Schmitz / Laatste update: